Konsylium24

Łukasz

1,5% podatku

PV:

Mam serdeczną prośbę o przekazanie 1% podatku mojemu znajomemu, który choruje na SCA. Znamy się ze Stowarzyszenia chorych, do którego ja też należę, bo też na to choruję. Zachorował jednak o wiele wcześniej i jest w dużo gorszym stanie. Pomagam mu trochę, bo jest w paskudnej sytuacji. Mieszka tylko z babcią, bo mama umarła mu już kilka lat temu na tę samą chorobę. Założyłam mu stronę internetową www.lukas85.com.pl i chcę zebrać jakieś fundusze na rehabilitację, która pozwoliłaby mu na troszkę lepsze życie. Łukasz jest jeszcze bardzo młody, ma 25, a już od kilku lat nie wychodzi z domu. Porusza się z trudem po mieszkaniu. Od niedawna rozpoczął rehabilitację i zrobił bardzo duże postępy. To jest to, co napisał rehabilitant Łukasza. - Kontroluje swoją postawę stojąc przy pomocy terapeuty, - Przy pomocy terapeuty potrafi wykonywać proste funkcję (sięganie, schylanie, podnoszenie małych przedmiotów z podłogi) - Chodzi z małą asekuracją terapeuty, - Myje, trzymając się rurki, zęby, a także sam wykonuje czynności higieniczne, - Jest w stanie sam przygotować sobie kanapki, - Potrafi wykonywać kilka czynnośc naraz np. ćwiczyć, rozmawiać i liczyć (wcześniej miał z tym duże kłopoty) - Kontroluje coraz więcej wykonywanie czynności wzrokiem Są to efekty PNFu. Żeby dawało to jako takie efekty trzeba ćwiczyć całe życie, nawet po kilka razy w tygodniu. Dziś to właściwie jedyna pomoc w tej chorobie. Niestety, nie jest to refundowane przez NFZ, a Łukasz nie jest w stanie opłacać systematycznie rehabilitanta. Dlatego bardzo gorąco proszę Was o pomoc. NUMER KRS: 0000037904 W pozycji INFORMACJE UZUPEŁNIAJĄCE trzeba wpisać darowizna na pomoc i ochronę zdrowia Terka Łukasz Ryszard Zapraszam na www.lukas85.com.pl
no access

Access to the content of the website only for logged in doctors

LOGIN