ZUS ZLA
Wszyscy ludzie chorują i nie zawsze są w stanie w tym czasie pracować. Co warto wiedzieć o zwolnieniach? Porady na temat wystawiania druków zwolnień lekarskich ZUS ZLA.
0 obserwujących
Obserwuj
Ezla z kodem C, czyli niezdolność spowodowana nadużyciem alkoholu za które należy się 0% dniówki - czy można takie zw...
Dzień dobry,
Mam pytanie: czy jeśli wystawiacie ZLA z programów gabinetowych (np. na kod I63; I69; G20; G35; duża ...
0
Wróciłem z urlopu, dzisiaj chcąc wystawić zwolnienie pacjentowi musiałem się zweryfikować na nowej stronie zus kodem ...
0
Post uległ edycji ponieważ nie chciałbym aby detale dotyczące sprawy były zbyt długo dostępne.
Wątek dotyczył wysta...
30
Przychodzi pacj i prosi o korektę zwolnienia (żądanie pracodawcy)
W czasie trwania ZLA doszło do poronienia. Zakła...
17
Zaczęły się ferie zimowe i znów zaczynam obserwować pewne nowe zjawisko, które dawało się zauważyć już latem. Mam na ...
16
Słynne L4. Każdy wypowiada tę nazwę, mało kto widział.
Próbowałem znaleźć przykładowy formularz L4 w necie, niestety...
25
W oczekiwaniu na rezydenturę rozpocząłem pracę w POZ. Zasadniczo to jest naprawdę nieźle i praca póki co jest bardz...
6
Wystawione zostało zwolnienie na opiekę nad ojcem dla córki w dniu wypisu, który się nie odbył. Chory musiał zostać w...
11
Mam problem z pacjentami pracującymi konkretnie w Niemczech, którzy są ubezpieczeni w Krankenkasse. Wcześniej wystarc...
10
26