Porady formalne
Dura lex sed lex. Niestety również setki instytucji, tysiące spraw i całe armie urzędników. O tym jak skutecznie walczyć z potężną biurokracją w teorii i praktyce - jedno z najprzydatniejszych miejsc w Internecie dla każego lekarza.
0 obserwujących
Obserwuj
Ciężkie naruszenia prawa - to podsumowanie nieprawidłowości w śledztwie dotyczącym Zdzisława Kurskiego, syna byłego...
Ezla z kodem C, czyli niezdolność spowodowana nadużyciem alkoholu za które należy się 0% dniówki - czy można takie zw...
26
Ponoć została przyjęta nowa ustawa, która pozwala na wystawianie recept S i Dz nawet lekarzom w prywatnej praktyc...
3
Problem z zaprzyjaźnionego szpitala:
Dyżur pełnią dwaj specjaliści + rezydent. Ponieważ władze uznały, że płacenie...
0
Pamiętajcie, że od 1 listopada można wnioskować o zwolnienie z płacenia ZUS w grudniu. Ciekawe ile ksiegowych wam o t...
30
Czy w indywidulanej praktyce lekarskiej mogę zatrudnić technika do opisywania holterów?
Lekarza nie mogę to wiem, ch...
1
przetłumaczcie z polskiego na nasze, co tam znowu chcą nam wcisnąc tylnymi drzwiami, czyli od tyłu strony ?
https:...
30
Prokuratura Regionalna we Wrocławiu - jak dowiedziała się „Wyborcza - umorzyła „śledztwo kolanowe, a więc jedno z n...
12
Witam serdecznie.
Pytanie techniczne. Paliatywna chth i rth w trybie ambulatoryjnym a koincydencja w łączności z opi...
11
Czy faktycznie lekarze interniści, pediatrzy i innych specjalizacji, pracują w POZ-ach, muszą odbyć do końca roku kur...
0
26