Recepty
Recepta lekarska jest istotnym dokumentem, który powinien ustrzec się od wszelkich błędów. Porady na temat wystawiania recept. Praktyczne wskazówki i rzadkie sytuacje.
0 obserwujących
Obserwuj
Ponoć została przyjęta nowa ustawa, która pozwala na wystawianie recept S i Dz nawet lekarzom w prywatnej praktyc...
Cześć. Proszę podajcie mi podstawę prawną, jeśli taką znacie. Mamy awarię systemu i jestem zmuszony wypisywać recepty...
0
Skoro już zmusili nas przemocą, do określania czasu terapii co do dnia, formy dawkowania co do kropelki i miligrama, ...
0
Po kontroli NFZ dostałem do zapłaty ponad 40000 zł na jedną pacjentkę (refundacja powyżej 12 mż), teraz z POZ kolejny...
166
Dzień dobry. Proszę o odpowiedź, czy możliwe w obecnych czasach jest wystawianie recept papierowych, takich bez żadny...
43
Pacjent, pobierający recepty na medyczną marihuanę, wrócił ostatnio z informacją, że recepta ma być typu Rwd, dotąd...
7
...to mnie skręca...
Nigdy tego nie zrozumiałam, a mam jakąś dziwną potrzebę to zrozumieć :-)
Jakby się przyjrzeć...
12
Lekarze rodzinni oczekują jasnego stanowiska Rzecznika Praw Pacjenta ws. wystawiania recept na leki od specjalistów....
3
Czy jeśli jestem w trakcie specjalizacji z interny, mogę wystawiać pacjentom przy wypisie ze szpitala, leki na S ( 75...
21
Poszłam na medycynę, bo pacjent był dla mnie największym dobrem. Zawalałam swoje życie, ale pacjent był najważniejsz...
115
3