Konsylium24
clinical_specialization

Recepty

Recepta lekarska jest istotnym dokumentem, który powinien ustrzec się od wszelkich błędów. Porady na temat wystawiania recept. Praktyczne wskazówki i rzadkie sytuacje.

0 obserwujących

Obserwuj

Wszystkie postyarrow
Streszczenie
Cito
Pro Auctore
Najnowsze posty i komentarzearrow
Data dodania posta
Data dodania komentarza
Tytuł posta
Liczba komentarzy
Ponoć została przyjęta nowa ustawa, która pozwala na wystawianie recept S i Dz nawet lekarzom w prywatnej praktyc...

3

comments_icon
Cześć. Proszę podajcie mi podstawę prawną, jeśli taką znacie. Mamy awarię systemu i jestem zmuszony wypisywać recepty...

0

comments_icon
Skoro już zmusili nas przemocą, do określania czasu terapii co do dnia, formy dawkowania co do kropelki i miligrama, ...

0

comments_icon
Po kontroli NFZ dostałem do zapłaty ponad 40000 zł na jedną pacjentkę (refundacja powyżej 12 mż), teraz z POZ kolejny...

166

comments_icon
Dzień dobry. Proszę o odpowiedź, czy możliwe w obecnych czasach jest wystawianie recept papierowych, takich bez żadny...

43

comments_icon
Pacjent, pobierający recepty na medyczną marihuanę, wrócił ostatnio z informacją, że recepta ma być typu Rwd, dotąd...

7

comments_icon
...to mnie skręca... Nigdy tego nie zrozumiałam, a mam jakąś dziwną potrzebę to zrozumieć :-) Jakby się przyjrzeć...

12

comments_icon
Lekarze rodzinni oczekują jasnego stanowiska Rzecznika Praw Pacjenta ws. wystawiania recept na leki od specjalistów....

3

comments_icon
Czy jeśli jestem w trakcie specjalizacji z interny, mogę wystawiać pacjentom przy wypisie ze szpitala, leki na S ( 75...

21

comments_icon
Poszłam na medycynę, bo pacjent był dla mnie największym dobrem. Zawalałam swoje życie, ale pacjent był najważniejsz...

115

comments_icon