Konsylium24

Moja praktyka - c.d. (m.in pieczątka i przyjmowanie znajomych)

Lekarze menedżerowie

PV:

Pojawiają się na mojej drodze różne problemy wynikające z braku doświadczenia. 1) Właśnie mam rozkminy czy wymyśliłam dobrą nazwę (ale raczej nie chcę zmieniać, bo już podałam w różne miejsca). Nazwa to jest moje imię i nazwisko oraz wymyślona nazwa. Trochę sugerująca, że to może być związane z medycyną, ale nic w stylu "praktyka lekarska". Zastanawiam się, czy na pieczątce nie dodać pod spodem "Praktyka lekarza rodzinnego" jako skrócona wersja "Indywidualna praktyka lekarska specjalisty medycyny rodzinnej" (bo tym to jest). Co myślicie? Na pieczątce musi być poza tym: regon, NIP, adres. Dane kontaktowe nie muszą, ale się waham, czy nie podać nr telefonu i/lub maila. Pieczątkę lekarską mam bez nr telefonu. Jak radzicie? 2) Zastanawiam się, jak to będzie z najbliższą rodziną i znajomymi od których nie będę chciała brać pieniędzy. W sensie czy jak ich przyjmę, wystawię recepty, zwolnienie itd., wypełnię dokumentację medyczną, to czy nawet jak od nich nie wezmę kasy, to nie będę musiała do tego dopłacać - tyle, ile po pobraniu normalnej opłaty by poszło na podatek. Mam nadzieję, że rozumiecie, o co pytam. Też jak macie jakieś fajne programy do prowadzenia dokumentacji i kasy fiskalnej, to uprzejmie proszę o polecenie. 3) Kojarzycie czy w Gabinet.gov pojawi się opcja mojej firmy od dnia w którym zacznie ona działać, czy muszę to jakoś osobno zgłaszać? Może jeszcze później tu dodam jakieś pytania, żeby nie zakładać miliona wątków.
no access

Access to the content of the website only for logged in doctors

LOGIN